Liina Ockenström

Laulaja, laulunopettaja

Etusivu

Laulaja

Laulunopetus

CV

Yhteystiedot


LAULUN OPETUSTA

Olen valmistunut pop/jazz-laulunopettajaksi Helsingin Ammattikorkeakoulu Stadiasta vuonna 2006. Valmistumiseni jälkeen olen tutustunut tanskalaisen Cathrine Sadolinin kehittämään Complete Vocal Technique -metodiin (suomeksi Kokonaisvaltaisen Äänenkäytön Tekniikka). Vuosina 2007-08 opiskelin Complete Vocal Insituten Helsingissä järjestämällä yhden vuoden diplomilaulajakurssilla ja syksyllä 2008 aloitin kolmivuotisen laulaja-laulunopettajakoulutuksen insituutissa Kööpenhaminassa. Valmistuin valtuutetuksi Complete Vocal Technique -opettajaksi kesäkuussa 2011.

Olen toiminut päätoimisena laulunopettajana syksystä 2004. Olen ollut pop/jazz-laulun tuntiopettajana mm. Pohjois-Kymen Musiikkiopistossa, Pohjois-Helsingin Musiikkiopistossa, Kirkkonummen Kansalaisopistossa ja Joensuun Konservatoriossa. Lisäksi olen pitänyt Complete Vocal Technique mestarikursseja Tampereen Työväen Teatterissa, Joensuun Kaupunginteatterissa ja Joensuun Konservatoriossa.

Tällä hetkellä opetan mestarikurssien ohella omassa yrityksessäni, Vocalina Oy:ssa. Minulla on Helsingissä laulustudio, jossa otan vastaan yksityisiä oppilaita ja pienryhmiä. Opetukseni on oppilaslähtöistä – tuntien sisältö määräytyy oppilaan tarpeen, ei opettajan ambitioiden mukaan. Oppilaan ei tarvitse sitoutua tunteihin tietyksi aikaa, vaan tunnille voi tulla vaikka vain kerran ratkaisemaan jotain tiettyä ongelmaa. Teknisen tiedon lisäksi minulla on opetuskokemusta mm. tulkinnasta, rytmiikasta, eri tyylilajeista ja niiden esityskäytännöistä.
Perinteisten yksityistuntien lisäksi pidän tunteja erilaisille lauluyhtyeille, kuoroille ja muille ryhmille asiakkaan omien toiveiden mukaan. Ryhmätunnit voivat koostua esim. yhteisestä teknisestä luennosta ja yksilöohjauksesta, joka tapahtuu muun ryhmän kuunnellessa. Koko ryhmä osallistuu harjoituksiin ja on muutenkin mukana yksilöohjaussessiossa.

Yksityistuntien pituudet ovat joko 40 tai 55 minuuttia. Hinnat ovat 55 €/40 min ja 69 €/55 min. Hinnat sisältävät ALV:n 24 %.

Tarjoan myös 10 kerran pakettia, josta saa 10 % alennusta. Paketti on voimassa 6 kk ensimmäisestä tunnista lukien. Ryhmäopetuksen hinnat ovat sopimus- ja ryhmäkohtaisia.

Tunnit sovitaan tapauskohtaisesti. Tunnin voi peruuttaa/siirtää ilman muita kustannuksia 24 h ennen sovittua tunnin ajankohtaa. Sen jälkeen peruutetusta tunnista veloitetaan puolet.